3 Σεπτεμβρίου 2010

Μ. Σκουλάκης: «Χανιά – Ο Δήμος μας αλλάζει»

«ΧΑΝΙΑ - Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ» είναι το το όνομα του Δημοτικού Συνδυασμού, του υπ. Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, όπως ανακοινώθηκε στα πλαίσια ανοιχτής εκδήλωσης που έλαβε χώρα τη Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας και στην οποία πέρα απο το όνομα παρουσιάστηκε η ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού , το έμβλημα και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της εκλογικής περιφέρειας Χανίων.

Το έμβλημα του συνδυασμού του Μ. Σκουλάκη είναι ένα κλαδί ελιάς, στο οποίο υπάρχουν επτά φύλα με τα ονόματα των αντίστοιχων συνενούμενων γεωγραφικών περιοχών του νέου Δήμου Χανίων.

Πηγή: http://chania-dimosallazei.blogspot.com/
"Η επιλογή μας αυτή" - όπως τόνισε και ο ίδιος ο Μ. Σκουλάκης - "συμβαδίζει με το πολιτισμό και τη παράδοση μας διότι όπως όλοι ξέρετε, η ελιά αποτελεί το δέντρο που χαρακτηρίζει όσο τίποτε άλλο το τόπο μας, τη κρητική γη αλλά και το δέντρο που έχει συνδεθεί με υψηλές έννοιες του πολιτισμού μας, όπως είναι η ειρήνη, η ευγενής άμιλλα, η συνεννόηση, η σοφία, η μακροβιότητα, η αναγέννηση και η νίκη. Επτά οι αρετές, επτά οι δήμοι που γίνονται ένας…".

Ταυτόχρονα η επιλογή του κλάδου ελαίας επιδιώκει - σύμφωνα με τον υπ. Δήμαρχο Χανίων να καταδείξει:

1. την αναγκαιότητα γεωγραφικής, λειτουργικής, πολιτισμικής και ιστορικής σύνδεσης των συνενούμενων περιοχών.
2. το πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας που έχει ανάγκη ο νέος Δήμος μεταξύ όλων των πολιτών. Για να αλλάξει προς το καλύτερο η γειτονιά, το χωριό, η πόλη, ο Δήμος μας.
3. το νέο ύφος και ήθος που έχει ανάγκη ο τόπος μας και το οποίο θέλουμε να αναδείξουμε και να καθιερώσουμε στον αυτοδιοικητικό στίβο, δίνοντας έμφαση σε διαχρονικές αξίες όπως η συμμετοχή, η ευγενής άμιλλα και το δημιουργικό πνεύμα.

Όπως είπε ο ίδιος ο κ. Σκουλάκης κατά την παρουσίαση, στόχος είναι «με όπλα μας τη συνεργασία και τη συναπόφαση, με συμμάχους μας όλους τους πολίτες, όλους τους κοινωνικούς φορείς, όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες αλλά και με καταξιωμένα πρόσωπα στα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια, να δώσουμε ώθηση ανάπτυξης στο νέο Δήμο μας, να αλλάξουμε το Δήμο μας….».

Δεν υπάρχουν σχόλια: