3 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Επιστρατεύει» έναν–έναν τους υποψήφιους

Συνάντησε Μπατζελή, Μαγκριώτη, Κατσιφάρα, Τιμοσίδη, Γκερέκου και Μίχα



Πηγή: www.papandreou.gr
Νέο μήνυμα σε όσους υπουργούς αρνούνται να μετακινηθούν στην Αυτοδιοίκηση ότι «οι περιφερειάρχες θα είναι ισότιμοι, αν όχι και πιο ουσιαστικοί από τους ίδιους» έστειλε, μιλώντας στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι όποιο αρνηθούν θα επιστρατευθούν.

Είναι ενδικτικό ότι ο κ. Παπανδρέου ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε από την κομματική συνεδρίαση λαμβάνοντας αφορμή από την τοποθέτηση του Δημήτρη Κουσελά, πως «όλοι οι υπουργοί θα πρέπει να δηλώσουν στρατιώτες». «Πάω να δω μερικούς... στρατεύσιμους», είπε και ζήτησε συγνώμη. «Στρατεύσιμους ή επιστρατεύσιμους;» τον ρώτησε ο Μανώλης Οθωνας. «Μέχρι να επιτρατευθούν, είναι ακόμη στρατεύσιμοι», σημείωσε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ακολούθως στο γραφείο του 6ου ορόφου συναντήθηκε με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, τους υφυπουργούς Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, Δικαιοσύνης Απόστολο Κατσιφάρα και τους βουλευτές Καβάλας Μιχάλη Τιμοσίδη, Πάρη Κουκουλόπουλο (είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου) από τους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να είναι υποψήφιοι στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας αντίστοιχα.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες από όλους τους παραπάνω μόνο ο κ. Κουκουλόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά, ενώ ναι είπε ο Μιχάλης Τιμοσίδης και επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι υπόλοιποι.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τη βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου και της ζήτησε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη, ωστόσο η ίδια υποστήριζε ότι δεν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, απλώς βρέθηκε εκείνη την ώρα στην Ιπποκράτους για μια κομματική συνεδρίαση.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με το νομάρχη Πειραιά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Γιάννη Μίχα από τον οποίο εισέπραξε θετική απάντηση όταν του ζήτησε να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον Πειραιά.

Το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου είχε ραντεβού με την Άντζελα Γκερέκου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία τελικώς συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και φαίνεται να κάμφθηκαν οι όποιες αντρρήσεις της.

ΠΑΣΟΚ: Μισοι πολιτικοί, μισοί αυτοδιοικητικοί
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης θα στηρίξει πρόσωπα που θα προέρχονται τόσο από την κεντρική πολιτική σκηνή όσο και από την Αυτοδιοίκηση ("θα είναι κράμα πολιτικών και αυτοδιοικητικών στελεχών", κατά την έκφραση στελέχους της Ιπποκράτους) με βασικά κριτήρια αφενός το να μπορούν σηκώσουν τις ευθύνες μιας μεταρρύθμισης, όπως ο "Καλλικράτης", και αφετέρου να κάνουν "γκελ" στην κοινωνία.

Όσον αφορά τη θέση της ΝΔ για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι υπαναχώρησε από την πρόθεση, που είχε εκδηλώσει, να λάβουν οι εκλογές αυτές δημοψηφισματικό χαρακτήρα, σε σχέση με το Μνημόνιο. Μάλιστα, στην Ιπποκράτους αντιπαραβάλουν τη στάση του ΠΑΣΟΚ που, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε προσδώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα, σε σχέση με την τότε κυβερνητική πολιτική, στις ευρωεκλογές του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: