28 Αυγούστου 2010

Υποψήφιος Δήμαρχος ή υποψήφιος Περιφερειάρχης;

Τη λύση του Γ. Αρχοντάκη φαίνεται να εξετάζει η Ντόρα Μπακογιάννη για τη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης καθώς κατά το διάστημα παραμονής της στο Ηράκλειο διαπίστωσε απο τις επαφές της με τα τοπικά στελέχη που τη στηρίζουν ότι, ενδεχόμενη υποψηφιότητα του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Χ. Μαρκογιαννάκη δύσκολα μπορεί να "περπατήσει" στην ανατολική Κρήτη για λόγους γνωστούς που έχουν να κάνουν με το πρόσφατο παρελθόν.

Γιʼαυτό και όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ του Ηρακλείου, εντείνονται οι πιέσεις απο πλευράς της προς τον Γ. Αρχοντάκη προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητα του απο Δήμαρχος Χανίων και να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης, γεγονός που θα διευκολύνει και τον έτερο υποψήφιο του Δήμου Χανίων και ξάδερφο της Ντόρας Μπακογιάνη, Κ. Βιρβιδάκη να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στο "βαρύ" πυροβολικό του ΠΑΣΟΚ, το βουλευτή Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος διεκδικεί επίσης το Δήμο Χανίων και μάλιστα απο τη θέση του φαβορί έναντι των άλλων συνυποψήφιων του.

Όπως ωστόσο προκύπτει απο συζητήσεις στελεχων - εντός και εκτός ΝΔ - στο Ηράκλειο, ο Γ. Αρχοντάκης δεν διαθέτει την απαιτούμενη αναγνωρισιμότητα εκτός Ν. Χανίων για να κατέλθει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, με ότι αυτό συνεπάγεται για το τελικό αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: