4 Σεπτεμβρίου 2010

Το αυτοδιοικητικό άνοιγμα Σκουλάκη φέρνει…τριγμούς στη Ν.Δ. στα Χανιά

Σοβαρούς τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο προκαλεί το αυτοδιοικητικό άνοιγμα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιου Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη. Τρία πολύ δυνατά ονόματα που ανήκουν στο φιλελεύθερο χώρο βρίσκονται ανάμεσα στους υποψηφίους του συνδυασμού "Χανιά – Ο Δήμος μας Αλλάζει", μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων, Νίκος Κόρακας.

Όπως μάλιστα, ο κ. Κόρακας ξεκαθαρίζει στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης "ουδείς τον πλησίασε από τους δύο άλλους συνδυασμούς και ιδιαίτερα από αυτόν του Κυριάκου Βιρβιδάκη, που έχει πάρει και τη στήριξη της τοπικής ΝΟΔΕ."

Άμεση ήταν η αντίδραση - σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ - του προέδρου της ΝΟΔΕ, Μανώλη Αλιφιεράκη, ο οποίος ενημέρωσε κεντρικά το κόμμα για ενδεχόμενο νέων διαγραφών. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως ουδέποτε στο παρελθόν έχουν γίνει διαγραφές, επειδή κάποιοι επέλεξαν σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης να συμμετέχουν ή να στηρίξουν συνδυασμούς υποψηφίων που δεν βρίσκονται στον ίδιο πολιτικό χώρο με αυτόν που είναι η παράταξη που ανήκουν. Αυτονόητο λοιπόν πως εάν γίνουν νέες διαγραφές, τότε το ρήγμα, που ούτως ή άλλως υπάρχει σε επίπεδο Κρήτης στη Νέα Δημοκρατία, θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο...

Κλυδωνισμοί και στα στρατόπεδα των "αντιπάλων" υπ. Δημάρχων του Σκουλάκη 
Ωστόσο, οι κλυδωνισμοί απο την ανακοίνωση του πολυσυλλεκτικού και πλήρως ανανεωμένου ψηφοδέλτιου του Μ. Σκουλάκη δεν σταματούν εδώ. Η δυναμική και η ευρύτερη κοινωνική απήχηση που κατέγραψε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Χανιά – Ο Δήμος μας Αλλάζει", έκανε τους έτερους συνυποψήφιους του να "χάσουν τον ύπνο τους"... 

Πρώτος ο κ. Βιρβιδακης, ο οποίος δύο μέρες μετά την ομιλία του κύριου αντίπαλου του, προέβη σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση χαρακτηρίζοντας "ρετρό σοου" την παρουσίαση του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη για να λάβει την άμεση απάντηση του Μ. Σκουλάκη ο οποίος σε ανακοίνωσή του το απόγευμα της Παρασκευης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "οι πολίτες των Χανίων διαπιστώνουν, κάθε μέρα όλο και περισσότερο, ότι ο σημερινός δήμαρχος, χωρίς όραμα και δίχως ίχνος διεκδικητικής διάθεσης, δεν υπήρξε τίποτα άλλο από ένας απλός διαχειριστής στο Δήμο Χανίων, κάτι που θα μπορούσε να το είχε κάνει ο οποιοσδήποτε δήμαρχος και ίσως με μεγαλύτερη επιτυχία".

Τον κ. Βιρβιδάκη ακολούθησε και ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο οποίος σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τόνισε: "Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι σύγκλιση απόψεων και συνεργασία. Για όσα μου καταλογίζει ο κ. Σκουλάκης τον καλώ σε δημόσια συζήτηση".

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό πως ο νυν Δήμαρχος Χανίων απάντησε εκ νέου στον κ. Σκουλάκη ευθυγραμιζόμενος με το Νομάρχη Χανίων και καλώντας σε δημόσια συζήτηση το Μ. Σκουλάκη.

Η ταύτιση αυτή των απόψεων των δύο υποψηφίων Δημάρχων - προερχόμενων απο τη ΝΔ - προκαλεί ωστόσο ιδιαίτερη έκπληξη, δεδομένου οτι είναι γνωστό πως οι σχέσεις των δύο αντρών δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου των Χανίων. Να κρύβεται μήπως κάτι άλλο πίσω απο αυτή τη σύμπλευση - μετά απο πάρα πολύ καιρό - θέσεων; Ο χρόνος θα δείξει...


Πηγή: Νέα Τηλεόραση Κρήτης & πληροφορίες απο ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: