28 Αυγούστου 2010

Δυσκολίες στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Στις δυσκολίες που υπάρχουν στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στο Δήμο της Θεσσαλονίκης, όπου υποψήφιος θα είναι ο κ. Κώστας Γκιουλέκας, αναφέρεται η ιστοσελίδα e-αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με σχετικό άρθρο οι κύριοι λόγοι που αυτό συμβαίνει είναι η αρνητική συγκυρία που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με τα χαμηλά ποσοστά της και τη διαμάχη στο εσωτερικό του κόμματος, τα οποία βαραίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την στήριξη της για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι διεργασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του δείχνουν ότι ο Κώστας Γκιουλέκας, παρά το ότι ο ίδιος δήλωσε ότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, δεν μπορεί να απεξαρτηθεί από τον κομματικό μηχανισμό που στην περίπτωση του θα λειτουργήσει ως «τροχοπέδη».

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ο μεγάλος αριθμός ανεξάρτητων συνδυασμών που έχουν δημιουργηθεί ήδη - για πρώτα φορά τόσοι πολλοί τα τελευταία χρόνια - παράλληλα με το ότι αυτοί οι συνδυασμοί έχουν μεγάλη διείσδυση στο χώρο του κέντρου και της δεξιάς, παραδοσιακή δεξαμενή ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος στο άρθρο τονίζεται και η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Γκιουλέκα να προχωρήσει στην επιθυμητή ανανέωση ως αποτέλεσμα της ύπαρξης πολλών στελεχών που είχαν έντονη παρουσία τα προηγούμενα δώδεκα χρόνια στα αυτοδιοικητικά δρώμενα (ως εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι του κ. Β. Παπαγεωργόπουλου) και τα οποία δεν εμφανίζονται διατεθειμένα να αποχωρήσουν από τη διεκδίκηση μίας θέσης Δημοτικού Συμβούλου, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο και δισεπίλυτο "πρόβλημα" στο κ. Γκιουλέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: